Can you call me Meaning in Tamil






Can you call me தமிழ் அர்த்தம்


Can you call me தமிழ் அர்த்தம்

வரையறை:

The phrase “Can you call me” is commonly translated to Tamil as:

Koṭukkalāmi ṉaṉṉiyum? ( கொடுக்கலாமி னன்னியும்?)

or

Ennai koṭukkalāmmā? (என்னை கொடுக்கலாம்மா?)

Both of these translations are widely used in informal and formal settings in Tamil.

தமிழில் ‘Can you call me ‘ என்ற சொல்லின் மொழிபெயர்ப்பு:

என்னை அழைக்க முடியுமா

உதாரணங்கள்:

  • தமிழில் “என்னை அழைக்க முடியுமா” என்ற சொற்றொடரைப் பயன்படுத்தி மூன்று தனித்துவமான எடுத்துக்காட்டு வாக்கியங்கள் இங்கே:
  • 1. நீங்கள் என்னை சிறிது காலத்தில் அணி என்ன சொல்லட்டும்? (Nīṅgaḷ eṉṉai ciṟiyatu kālattil aṇi eṉṉa cocolloḍum?) – “Can you call me a little while back and let me know what it’s about?”
  • 2. நீங்கள் என்னை மாலை என்று அழையுங்கள் என்ன? (Nīṅgaḷ eṉṉai mālai eṉṟu aḻaiyuṅgaḷ eṉṉa?) – “Can you call me in the morning and tell me?”

உருவிணைகள்:

Here are some synonyms for the phrase “Can you call me” in Tamil:

1. நீ என்னை உடனே இலவசம்? (Nee Ennai Udanae Ilavasam?)
2. செய்யுங்கள் என்னை அழைக்கவும்? (Seyyungal Ennaai Azhaikkavum?)
3. என்னை கண்டு உடனே போடுங்கள்? (Ennaai Kanda Udanae Podungal?)
4. செய்யுங்கள் என்னை அழைப்பதாக? (Seyyungal Ennaai Azhaippadhaak?)
5. என்னை நீங்கள் உடனே அழைக்கவும்? (Ennaai Neeungal Udanae Azhaikkavum?)

Please note that the translation might not be 100% literal, and the phrases might have slightly different connotations or nuances depending on the context in which they are used.

எதிர்ச்சொற்கள்:

Antonyms of the phrase “Can you call me” in Tamil would depend on the context in which it is used. Here are a few possibilities:

1. நீ என்னிடம் அழைக்கலாம் இல்லை (Nee ennitta aizhaikkalaam illai) – This means “You can’t call me”.
2. வருகிறதே இல்லை (Varugirathe illai) – This means “It’s not possible to call”.
3. தொடர்பு இல்லை (Thodarpu illai) – This means “No connection” or “No communication”, or not allowed to make a call., not necessary, implying that it’s not possible to call.
4. என்றும் நீ என்னிடம் அழைக்க முடியாது (Enderum nee ennitta aizhaikkama mudiyaadhu) – This means “You can never call me”.
5. நீ என்னிடம் அழைக்க வேண்டாம் (Nee ennitta aizhaikkavaendum) – This means “You don’t need to call me”.

Note: These antonyms are based on the phrase “Can you call me” in the context of requesting someone to make a telephone call. The antonyms provided above convey the idea that it’s not possible

சம்பந்தப்பட்ட வார்த்தைகள்:


Scroll to Top