Midst தமிழ் அர்த்தம்
வரையறை:
A great request!
In Tamil, the word “Midst” can be translated to மத்தியம் (Mattaiahm) or அமிர்த்தியில் (Amirththiyil).
* மத்தியம் (Mattaiahm) means “in the middle” or “in the midst”.
* அமிர்த்தியில் (Amirththiyil) means “in midst” or “amidst” (used to describe a situation or condition).
For example:
* தன்மையில் தமிழ் மொழி மத்தியம் மொழியாகும் (Thanmaiyil Tamil moli Mattaiahm Moliyāgum) – Tamil language is in the midst (or middle) among languages.
* அந்த நகரில் காணப்பட்ட கரும்பு அமிர்த்தியில் கிடைக்கிறது (Andha nagariyil kāṉapaṭṭa karambu Amirththiyil kiḍaikkiradu) – The tamarind tree was found amidst the city (or in the midst of the city).
I hope that helps!
தமிழில் ‘Midst ‘ என்ற சொல்லின் மொழிபெயர்ப்பு:
மத்தியில்
உதாரணங்கள்:
- தமிழில் ‘மிட்ஸ்ட்’ என்ற வார்த்தையைப் பயன்படுத்தும் மூன்று தனித்துவமான எடுத்துக்காட்டு வாக்கியங்கள் இங்கே:
- 1. நகரின் மத்தியில் திருவிழா நடந்தது. (Nakarina midthiyil thiru vizha natanthaluda) – The festival was held in the midst of the city.
- 2. கரும்பின் மத்தியில் வெண்ணை பொட்டி பொட்டி ஓடிக்கிட்டது. (Karumpin midthiyil venai poti poti odikkitattu) – The dough balls were rolling around in the midst of the rice flour.
உருவிணைகள்:
Here are some synonyms for the word ‘Midst’ in Tamil:
1. நிலையில் (nilaiyil) – means “in the midst” or “in the midst of”
2. நிலையில் வைது (nilaiyil vaietu) – means “among” or “in the midst of”
3. மத்தியில் (maththiyil) – means “in the middle” or “in the midst”
4. கட்டம் (kaattam) – means “in” or “among”, so the usage and nuance of these words may vary depending on the region and context., can be used in the sense of “midst”
Example sentences:
* அவர் பேசுகிறார் நிலையில் (avar pēsukira nilaiyil) – He is speaking in the midst of.
* அவர் அங்கு இருக்கிறார் நிலையில் வைது (avar aṅgu irukkiṟār nilaiyil vaietu) – He is there among it.
* அவர் வாத்தியாரை கேட்டுக்கும் மத்தியில் (avar vāttiyārāi ēṭṭukkum maththiyil) – He is listening to the musician in the midst.
* நாம் அங்கு உள்ளோம் கட்டம் (nām aṅgu uḷḷōm kaattam) – We are there among it.
* அவர் இருக்கிறார் இடையில் (avar irukkiṟār īḍaiyil) – He is there between it.
Note: Tamil language has different dialects and variations, can be used in the sense of “midst”
5. இடையில் (iidaiyil) – means “between” or “among”
எதிர்ச்சொற்கள்:
considering its various meanings:
1. **Center** (மையம்) – This antonym represents the opposite of “midst” when it means “surrounded by” or “in the center of”.
Example: பகுதி மையத்தில் இருக்கிறது (bakti maayattil irukkiradhu) – “It is at the center of the area.”
2. **Outside** (வெளிச்சு) – This antonym represents the opposite of “midst” when it means “out of the central part” or “not in the middle”.
Example: பகுதி வெளிச்சில் இருக்கிறது (bakti veLichchil irukkiradhu) – “It is outside the area.”
3. **Edge** (பட்டது) – This antonym represents the opposite of “midst” when it means “on the border” or “near the edge”.
Example: பகுதி பட்டதில் இருக்கிறது (bakti paTTathil irukkiradhu) – “It is on the edge of the area.”
Please note that antonyms can vary depending on the context and the specific meaning of the word. These are some common antonyms for “midst” in Tamil, but there may be other alternatives depending on the situation., The word “midst” can have different meanings depending on the context. Here are some antonyms for “midst” in Tamil
சம்பந்தப்பட்ட வார்த்தைகள்: